Ed Looge! reizen naar Burkina Faso

Burkina Faso, Benin, Ghana en Mali

De routes

Foto's Burkina Faso

Foto´s Mali

Foto's Benin

Praktische informatie

Nieuws

Nieuwsbrief

Over mij

Boek een reis

Favoriete links
Ed Looge!
reizen naar Burkina Faso
Ed Looge! reizen naar Burkina Faso


'ED LOOGE'-reizen naar Burkina Faso is een jonge reisorganisatie die in 2010 gestart is met  groepsreizen naar het West-Afrikaanse Burkina Faso. Het aanbod van reizen is inmiddels verder uitgebouwd met reizen naar Mali en Benin  
en voor de individuele reizen ook Ghana en Togo.
 
In kleine re
isgezelschappen van maximaal 12 mensen bezoeken we de highlights van het prachtige, nog onbekende Burkina Faso. U ontmoet de vriendelijke bevolking, die u vol trots kennis laat maken met hun land, hun cultuur  en overweldigende natuur. Naast het ontdekken van swingende steden zoals Bobo- Dioulasso en de hoofdstad Ouagadougou- met levendige markten, wandelen en fietsen we door de natuur,beklimmen imposante rotsformaties en bezoeken we kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan.

Een andere optie is een groepsreis, die  Burkina Faso met Benin
combineert. Na de Noordelijke route in Burkina Faso steken we bij Pama de grens over naar Benin. In de Atakora-regio wandelen we door dorpjes met prachtige Tata Somba huizen en met een lokale gids nemen we ook een kijkje binnen in deze lemen kasteeltjes. Hoe machtig het  koninkrijk van Dahomey was, leren we in Abomey. Hier zijn ook nog prachtige huizen van de Portugezen te bewonderen.In Ouidah draait alles om slavenhandel en voodoo. We peddelen over het meer van Nakoué naar Ganvié om uiteindelijk de laatste dagen in Grand Popo aan het strand van de Atlantische Oceaan de reis wat te laten bezinken.

Alle reizen zijn ook als individuele reis te boeken en u kunt ook verschillende routes met elkaar verknopen. U reist dan met uw eigen gezelschap met een chauffeur en een 4x4 (fourwheeldrive). Hotels zijn geboekt, u hoeft niet te onderhandelen met gidsen en ook de excursies zijn voor u geregeld.


Wilt u andere routes combineren bijvoorbeeld  Ghana met Burkina Faso, neem dan contact op; wij maken graag voor u een reis op maat. Zo kunt u ook een trekking in Pays Lobi of Senoufou doen. U wandelt dan enkele dagen door het gebied  van de animistische Lobi onder begeleiding van een gids en slaapt in een dorpje op de route.


Nieuws


  In 2015 is ED LOOGE! partner geworden van een  aantal organisaties, nl. JoHo, Travel4Change en Thuisvaccinatie.nl. Dat levert voor klanten een aantal voordelen op zoals korting op reizen en reisverzekeringen (JoHo), een combinatiereis vrijwilligerswerk/ rondreis (Travel4Change) en nog betere informatie over gezondheidsvragen (Thuisvaccinatie.nl).

««««««««««

Nieuw reisaanbod

In samenwerking met fotograaf Ben Seelt wordt een fotoreis aangeboden; een verkorte rondreis in een lager tempo met veel mogelijkheden om in de ochtend en tegen de avond de mooiste foto's te maken. Ben geeft tijdens de reis veel tips, zodat u met uw mooiste foto's thuis komt.

In 1814 heeft Nederland officieel de slavernij afgeschaft. Om dit te gedenken worden er verschillende activiteiten georganiseerd. De nationale herdenking vindt plaats in Zeeland. Het Zeeuws Archief heeft sinds kort een blog, waarop van dag tot dag de reis van het slavenschip d'Eenigheid wordt gevolgd. Deze reis is door de toenmailge Middelburgse Commercie Compagnie (MCC) bijzonder goed gedocumenteerd.eenigheid.slavenhandelmcc.nl  In samenwerking met het Zeeuws Archief organiseert ED LOOGE! een reis langs tal van gedenkwaardige plaatsen waar Nederlanders een rol hebben gespeeld in deze minder verheven geschiedenis: Sporen naar een slavernijverleden.
Eind 2011  is FasoFair van start gegaan, mijn organisatie die samen met Burkinabé kunst en mabachtelijke producten ontwikkeld, importeert en verkoopt. Zie voor meer info: www.fasofair.nl

ED LOOGE, reizen naar Burkina Faso ondersteunt een aantal (vrouwen)projecten in Burkina Faso financieel onder andere door de verkoop van producten , die de vrouwen zelf maken. Om de verkoop daarvan te bevorderen, worden er zogenaamde home partys georganiseerd onder de vlag van FasoFair. Kijk voor meer informatie onder het kopje Nieuws

  Omroep Zeeland heeft een filmpje gemaakt over  ED LOOGE! reizen naar Burkina Faso en FasoFair. Nieuwsgierig?
http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2012-05-09/119744/oud-wethouder-ban-van-burkina-faso#.T7ILeutMttot


Wilt u verder op de hoogte blijven? Schrijft u in voor de digitale nieuwsbrief, die ongeveer 3 keer per jaar uitkomt.(info@burkinafasoreis.nl)

Er wordt gewerkt aan een nieuwe website. Daarom kan u tijdelijk niet helemaal up to date informatie aantreffen op deze site. Neem voor actuele informatie even contact op via de mail: info@burkinafasoreis.nlDe groepsreizen naar Mali zijn nog niet ingepland. De laatste berichten uit de regio vertellen dat het gedeelte waar de reis doorheen voert, rustig zou zijn. Wij houden u van de ontwikkelingen op de hoogte door middel van de nieuwsbrief.

 


Ed Looge! reizen naar Burkina Faso
Burkina Faso, Benin, Ghana en Mali
De routes
Foto's Burkina Faso
Foto´s Mali
Foto's Benin
Praktische informatie
Nieuws
Nieuwsbrief
Over mij
Boek een reis
Favoriete links