Ed Looge! reizen naar Burkina Faso

Burkina Faso, Benin, Ghana en Mali

De routes

Foto's Burkina Faso

Foto´s Mali

Foto's Benin

Praktische informatie

Nieuws

Nieuwsbrief

Over mij

Boek een reis

Favoriete links
Ed Looge!
reizen naar Burkina Faso
Over mij
In 2006 besloot mijn dochter te emigreren naar Burkina Faso, haar besluit opende voor mij een nieuwe wereld, de Afrikaanse! Warm in meerdere betekenissen van het woord en arm, straatarm, maar rijk aan oorspronkelijke cultuur en natuur. Nu ik na een periode van 9 jaar wethouderschap de mogelijkheid heb om een carriere switch te maken, grijp ik die met beide handen aan. Juli 2010 ben ik met ED LOOGE! Reizen naar Burkina Faso begonnen.

ED LOOGE betekent Let's Go! in Mooré de taal van de Mossi.

Graag wil ik de mensen hiér wat laten zien van het leven daar, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan meer ontwikkelingsmogelijkheden voor de Burkinabé!  Zij zullen ons rondrijden en - leiden door hun land, zij tonen ons wat ze met geringe middelen kunnen maken, het hergebruik van goederen is daar uitgevonden.
Met hen samen deze reizen vormgeven, vormt voor mij nu een geweldige uitdaging!

In de bedrijfsfilosofie past ook de (financiële) ondersteuning van lokale projecten. Vanaf 2009 steunen we Fille Mère, een project voor tienermoeders. Meisjes, die ongewenst zwanger worden en geen partner hebben, worden opgevangen en begeleid. Na de bevalling krijgen ze steun bij de opvoeding van hun kindje én leren ze een beroep, zodat ze op eigen benen leren staan. De producten, die ze maken in het naaiatelier worden hier verkocht.Meer informatie hierover is te vinden op de website
www.fasofair.nl
Daarnaast steunen we de Maternelle (kleuteropvang) van Mariam Kaboré in de noloties, een van de de armste wijken in Ouagadougou waar geen water en electriciteit is.
Sinds kort heeft Mariam een eigen website, hierop geeft ze informatie over haar Maternelle en achtergrond informatie over Burkina Faso,
www.abeeovb.onlc.fr
Een deel van de opbrengst gaat naar deze projecten.

Ed Looge! Reizen naar West Afrika                                                                                  

Marianne Velthuis
Weststraat 40
4328 AB Burgh- Haamstede
Mail
:info@burkinafasoreis.nl
Telefoon: 06-14668755
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50276603


Ed Looge! reizen naar Burkina Faso
Burkina Faso, Benin, Ghana en Mali
De routes
Foto's Burkina Faso
Foto´s Mali
Foto's Benin
Praktische informatie
Nieuws
Nieuwsbrief
Over mij
Boek een reis
Favoriete links