Ed Looge! reizen naar Burkina Faso

Burkina Faso, Benin, Ghana en Mali

De routes

Foto's Burkina Faso

Foto┬┤s Mali

Foto's Benin

Praktische informatie

Nieuws

Nieuwsbrief

Over mij

Boek een reis

Favoriete links
Ed Looge!
reizen naar Burkina Faso
Nieuwsbrief
Op deze pagina  kun je de laatste nieuwsbrief lezen.Elk jaar verschijnen er enkele. Je kan je ook abboneren op de nieuwsbrieven, dan weet je zeker dat je er nooit eentje mist: een mailtje aan info@burkinafasoreis.nl  is voldoende.     


      

              

Beste mensen,

In Zeeland hebben we inmiddels de eerste zomerse dag te pakken en na al het koude en natte weer lonken de vakantiedagen weer. Om jullie nog wat meer in de stemming te brengen en om een mooie invulling aan de komende vrije dagen te geven, volgt hier de tweede nieuwsbrief van 2015.

 

Reisbeurs 2015

Tijdens het tweede weekend van 2015 stonden we op de  Beurs voor bijzondere reizen in de Beurs van Berlage in Amsterdam, zoals altijd een feestje. Elk jaar wordt het drukker en blijven er toch weer nieuwe, verrassende vragen komen;zo gaan we nu een huwelijksreis naar Burkina en Benin organiseren. De contacten met collegae hebben dit jaar ook tot samenwerkingsresultaten geleid. Hierover later meer. Inmiddels hebben we al voor volgend jaar geboekt; 9 en 10 januari wordt de Beurs van 2016 gehouden. Vaste bezoekers weten het, ik heb altijd een aantal gratis kaarten ter beschikking, vraag er tijdig naar.

 

Terugblik op de januari-reis

Met twee volle wagens reden Pascal en Idrissa ons in januari rond door Burkina Faso. Voor het eerst was fotograaf Ben Seelt ook mee, om voordat hij fotoreizen gaat begeleiden, zelf een kijkje te nemen. Af en toe waren we hem kwijt, om hem soms veel later weer op te zien duiken. Van de rondreis heeft hij een prachtig fotoboek gemaakt, dat tijdens de Kunstschouw ook te koop is en nu al te bestellen. Ondanks alle reeds bestaande fysieke ongemakken van enkele deelnemers heeft iedereen overal aan meegedaan, een compliment waard! Het beviel allemaal zo goed dat er inmiddels plannen zijn om volgend jaar gezamenlijk de reis naar Benin te ondernemen; mocht zich daar nog iemand bij aan willen sluiten.. de planning is november 2016, er zijn nog enkele plaatsen vrij...

 

Voorafgaand aan de rondreis hebben we voor FasoFair stevig in kunnen kopen, omdat we enkele kubieke meters  mochten vullen in een container. Veel bronzen beelden, Bozo-vissen, tassen ed. en een enorm houten beeld dat als aandachtstrekker voor de galerie komt te staan. Hoewel alles eind januari klaar stond voor vertrek is de container pas eind maart uit Bobo vertrokken. We hopen alles voor de Kunstschouw hier te hebben, maar tja.. c'est l'Afrique

 

Samenwerking met partners

Tijdens de Beurs voor Bijzondere reizen zijn verschillende contacten gelegd, die mooie nieuwe mogelijkheden bieden. Met JoHo gaat ED LOOGE op verschillende fronten samen werken. Zo kunnen donateurs van JoHo korting krijgen op de reizen van ED LOOGE! en kan ED LOOGE zowel korte als doorlopende reisverzekeringen  aanbieden. Samen met Travel4Change.nl ontwikkelen we nu reizen waar mensen vrijwilligerswerk koppelen aan een rondreis door Burkina Faso. Tenslotte gaan we de samenwerking met Vaccinaties.nl intensiveren; vaccinaties.nl zorgt voortaan voor actuele gezondheidsinformatie voor de hele regio. Neem vooral een kijkje op de verschillende sites, ze bieden een schat aan informatie.

 

Expositie "Waar Afrika Zeeland kust..."in Burgh- Haamstede tijdens de Kunstschouw Schouwen- Duiveland

Vanaf zaterdag 13 juni wordt hier de 10- daagse Kunstschouw gehouden. Om het jubileum van ED LOOGE! extra luister bij te zetten, heb ik een aantal reizigers/ kunstenaars gevraagd om enkele werken in hun discipline te maken geïnspireerd op (hun reis naar) Burkina Faso. Henny Houtzager werkt nog aan haar derde schilderij, Ankie Kienhuis is bezig met haar serie van 50 unieke tegels en Ben Seelt heeft net zijn fotoboek bij de drukker opgehaald. Verder ontwikkelt Heleen van der Hooven naast het werk dat altijd al bij FasoFair te koop is, een speciaal "Afrika-eiland"en ben ik zelf ook erg benieuwd naar het glas-in-lood van Christien Broecheler. De expositie "Waar Afrika Zeeland kust..."is van 13 tot en met 27 juni te bezoeken aan de Weststraat 40 in Burgh- Haamstede.  Wanneer deze werken verkocht worden, gaat 10 % naar de projecten, die we al enkele jaren ondersteunen, de kinderopvang van Mariam Kaboré of SOS Fille Mère, de opvang van tienermoeders van Clarisse IlBoudou.                                                                                                                  Verdere info over de Kunstschouw op hun eigen website. www.kunstschouw.nl.

 

 

 

 

Jubileum van ED LOOGE!

In juni 2010 schreef ik ED LOOGE! in bij de Kamer van Koophandel; 5 jaar en honderden reizigers later wil ik dat graag met alle reizigers vieren. Iedereen die een reis geboekt heeft (of dit jaar boekt) heeft inmiddels een uitnodiging gehad voor een gezellige bijeenkomst 28 juni. niets ontvangen en toch zin om te komen? Laat het even weten!

 

De reizen

 De geplande groepsreizen kunt u op de site bekijken. Natuurlijk maken we ook graag een individuele reis op maat voor u, met trekkings of fietstocht, precies zoals u dat wilt hebben door Burkina Faso, Benin, Togo en Ghana(en wellicht weer snel Mali).

Najaar 2015 of winter 2016 wordt er een reis speciaal voor fotograferende reizigers georganiseerd, waarbij fotograaf Ben Seelt dan een cursus tijdens de reis geeft.

 

Nieuwe producten

De eerste week in januari hebben we met Manon Wilmering, die er al jaren woont, door Ouaga gecrost op zoek naar jonge talentvolle kunstenaars. Het was een feestje! Veel nieuwe en toch ook wel bekende gezichten (terug) gevonden op nieuwe locaties; Souleymane Ouadraogo, die in een piepklein winkeltje van oude rijstzakken in een handomdraai leuke tassen maakt. Jeanne Lompo, die op eigen erf, prachtige kleurige pagnes weeft, geïnspireerd op oude patronen maar met een moderne twist. Zelf is ze analfabeet, maar haar goed opgeleide dochters zorgen voor publiciteit en administratie. Patricia Sommé, een verlegen  jonge vrouw, die tussen alle mannelijke collega-kunstenaars zware ijzeren platen  staat te solderen en creatieve vondsten doet en natuurlijk Issa Cissé, die nadat hij me weer langs zag rijden ogenblikkelijk zijn zoon stuurde om me te halen. Hij had 30 (!) Bozo-vissen voor me achter gehouden.. ja, die zitten allemaal nog in de container.